Om oss

År 1976 startade Hammex Verktyg, Åke Persson med verktygsslipning och montage av maskiner men övergick genom kontakt med stenhuggeribranschen  till konstruktion och tillverkning av verktyg för hantering av gravstenar till Stenhuggerier och kyrkogårdsförvaltningar.
En rad andra produkter har utvecklats bland annat Hydraulisk pallbock för tunga fordon med kapaciteten 10,30 och 50-ton till  lasbilsverkstäder runt om i Sverige och med en leverans till Japan.
 Med åren utvecklades ett antal verktyg för gravstenshantering till kunder i Sverige, Norge, Island och Åland.
Hammex  verktyg AB bildades 2013 i samband med utvecklingen av det nya sättet att förankra gravstenar i samarbete med Bäckmans stenhuggeri AB i Karlstad. Den nya metoden Markdubbsmetoden är patentsökt. .Markdubben fungerar utmärkt och är mycket omtyckt av kunder i hela Sverige.
 
Vi har med andra ord den kunskap och långa erfarenhet som krävs inom verkstadsindustrin för att producera förstklassiga hjälpmedel. Allt vi tillverkar håller högsta kvalité och vårt ledord alltid korta leveranstider.


På Hammex Verktyg AB har vi i årtionden specialiserat oss på att konstruera och tillverka verktyg och andra hjälpmedel. Vi har därigenom skaffat oss den erfarenhet och förståelse som är nödvändig för att producera högkvalitativa produkter gedigna nog att klara av de påfrestningar som ofta är en del av stenhuggeri, Kyrkogårdsunderhåll och förankring av gravvårdar.

Idag är vi stolta över att erbjuda högpresterande produkter som kan hjälpa dig i ditt arbete. Vi erbjuder allehanda tjänster inom verktygstillverkning, produktförsäljning och förankring av gravvårdar. Under fliken ”Produkter” kan du läsa mer om vårt utbud, och har du några frågor, tankar eller funderingar kring antingen vår verksamhet eller våra produkter så är det bara att höra av sig via något av tillvägagångssätten som finns tillgängliga under fliken ”Kontakt”.

Vad du än behöver hjälp med, så gör vi vårt bästa för att stå till tjänst. Tveka inte att kontakta oss!

Ring 073-159 69 86 eller maila oss hammex@telia.com